Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@22:14:38 GMT

پاسخی علمی از نقدم بر آثار صادق هدایت دریافت نکردم

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۰۶۴۲

پاسخی علمی از نقدم بر آثار صادق هدایت دریافت نکردم

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه تلویزیونی «شب روایت» با حضور محمدرضا سرشار نویسنده و منتقد سه‌شنبه‌شب اول بهمن از شبکه چهار سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

ابتدای این‌برنامه محمدمهدی شیخ صراف به‌عنوان مجری درباره اهمیت قصه‌گویی و اینکه چرا کاری مثل قصه‌های ظهرجمعه پس از ۲۴ سال متوقف می‌شود، به بیان سخنانی پرداخت که سرشار در ادامه گفت: بنده بعد از ۲۴سال گویندگی در این برنامه استعفا دادم  و تا انتهای سال ۹۵ پنج گوینده این‌برنامه عوض شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال ۹۶ تاکنون هم تکرار برنامه‌های قبلی بنده پخش شده است. اما در مورد اهمیت قصه‌گویی نمی‌توانیم بگوییم اهمیت قصه‌گویی کم شده است. بلکه بعد از تعدد شبکه های تلویزیونی و فضای مجازی، مخاطبان رادیو کمتر شده‌اند. یا کسانی از رادیو استفاده می‌کنند که به تلویزیون دسترسی ندارند.

وی افزود: مردم روی برنامه قصه‌گویی حساب باز می‌کنند و نمی‌خواهند گوینده‌ای که در رادیو قصه‌گویی می‌کند، در جاهای دیگر گویندگی کند. چون شان قصه‌گویی بالاتر از هر چیزی است. اما به طور کل ما مردم شفاهی هستیم. مردم ترجیح می‌دهند قصه‌ها را بشنوند تا ببینند.

این‌نویسنده در ادامه درباره دغدغه اصلی خود گفت:‌ دغدغه اصلی من نوشتن است و از یک‌جایی به بعد، احساس کردم معلوم نیست چه‌قدر زنده باشم. بنابراین کارهای پراکنده را کنار گذاشتم و سعی کردم فقط بنویسم.

سرشار در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره نقدهای ادبی‌اش گفت: ما ملت تعارف و مجامله هستیم؛ کسی را که دروغ نمی‌گوید و آنچه را که می‌بیند می‌گوید، بی‌رحم می‌دانیم. در جوامعی مثل جامعه ما شجاعت یک اصل مهم و گمشده در امر نقد است. نقدهای من نقدهای مستدل‌اند؛ از اثر به طریق استقرا مطالب را جمع بندی می‌کند و به نتیجه می‌رسند. کسی که می‌گوید نقدی تند است باید تعریف خودش را از نقد تند بگوید. برای مثال فرض کنید ۶۷سال همه نویسندگان، کسی مثل صادق هدایت را یک ابر نویسنده تصور می‌کردند و مردم را فریب می‌دادند اما در سال ۱۳۸۵ بنده نقدی نوشتم بر اثار صادق هدایت؛ که تا الان هیچ پاسخ علمی‌ای به آن داده نشده است. نقد من عمدتا نقد ساختار است اما نهایتا به درون‌مایه می‌رسم. هنر دینی، هنر درون‌مایه‌محور است که معنایش این نیست ساختار را نادیده می‌گیریم.

وی در ادامه گفت: منتقد به دو طیف کمک می‌کند. اول از همه به نویسنده خدمت می‌کند و دوم اینکه وقتی اثری نقد می‌شود، منتقد، آن اثر را در تاریخ ادبیات تثبیت می‌کند. افرادی بعد از ما پیدا می‌شوند و می‌خواهند تاریخ ادبیات دوره ما را بنویسند. هیچ‌کس نمی‌آید تمام کتاب‌های دوره ما را بخواند. بنابراین مبنای تاریخ ادبیات همین نقدهایی‌ست که نوشته می‌شوند. وقتی نقد می‌نویسید خیلی‌سخت‌پسند می‌شوید. اما درنقد «جنایات ومکافات» داستایوفسکی  یا «جنگ و صلح» تولستوی آن وجد و شوق را در من می‌بینید.

این‌نویسنده در پایان درمورد کتاب خود با نام «آنک آن یتیم نظر کرده» و چاپ جدید آن گفت: از سال ۷۳ تا ۷۶، من دو جلد کتاب «آنک آن یتیم نظر کرده»‌ را نوشتم و بعد از آن می‌خواستم دوره کوتاهی استراحت کنم. هربار توفیق نوشتن جلد جدید کتاب پیدا نمی‌شد اما به گفته مقام معظم رهبری که از من خواسته بودند این کار را ادامه بدهم، باید کار را به سرانجام می‌رساندم تا اینکه امسال نگارش آن را شروع کردم و چند روز پیش هم نسخه‌اش نهایی شد که بناست به‌زودی به چاپ برسد.

کد خبر 4832606 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا سرشار شبکه چهار سیما برنامه تلویزیونی صادق هدایت گردشگری کتاب و کتابخوانی ترجمه ادبیات سردار سلیمانی رایزنی فرهنگی میراث فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نشر مرکز تجدید چاپ خانه کتاب بازار نشر مرکز فرهنگی شهر کتاب فرهنگستان هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان این که این شست به منظور هماهنگی برای برپایی نمایشگاه آثار نفیس موزه ایران باستان در استان‌ها برگزار می‌شود گفت: از طرف وزارت خانه ۱۱ استان به عنوان استان هدف برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان، انتخاب شده است و آذربایجان شرقی هم یکی از این استان ها است.

حمزه زاده افزود: اموال مربوط به منطقه آذربایجان به خصوص سکه‌های زرین ضرب تبریز و چینی‌های آبی و سفید که در موزه آذربایجان موجود نیست، از تهران به این موزه منتقل و از روز ۲۹ اردیبهشت که روز جهانی موزه ها است، به نمایش گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: نمایش این آثار نفیس به مدت سه ماه در موزه آذربایجان ادامه خواهد داشت و هموطنان به خصوص هم استانی‌ها می‌توانند از این آثار دیدن کنند.
به گفته حمزه زاده، در روز جهانی موزه ها بازدید از همه موزه‌های استان رایگان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: در کنار نمایشِ اموال انتقالی از موزه ایران باستان، یافته‌های جدید باستان شناسی استان به خصوص یافته‌های بسیار مهم مربوط به تپه چمن شهرستان لیلان به مدت سه ماه در موزه آذربایجان به نمایش گذاشته می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • کرمان در ایام شهادت امام صادق(ع) میزبان شهدای گمنام است
  • زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • برنامه‌نویسی، زندگی را هدایت می‌کند | گفت‌وگوی همشهری با مخترع زبان برنامه‌نویسی روبی